#
  • Temmuz 08, 2020

Sivas'ta 4 Mevsim Kayak Keyfi

Turgut Özal Caddesi üzerinde yapımı tamamlanan ve ülkemizin en önemli kış sporları eğitim merkezi olma özelliğini taşıyan merkezde yeni kayakçılar yetiştirilmesi için çalışmalar sürüyor.

Ziyarette konuşan Valimiz Ayhan, Yıldız Dağı Kayak Merkezi’nin, Sivas'ın çok önemli bir değeri olduğunu belirterek, "Bu marka değerini de vatandaşlarımızla buluşturmak için çok özgün projelerimiz var. Yıldız Dağı, 5 sezondur bölgede adeta merkez oldu. Kış turizminde insanların uğrak bir yeri oldu. Yıldız Dağı Kayak Merkezi'ni ticari bir merkez anlayışından daha öte eğitim ve sosyal amaçlı kullanmaktayız. Valiliğimiz himayesinde yaklaşık 8 bin çocuğumuza bilinçli bir kayak eğitimi verdik burada. Akşamları da değerler eğitimi verecek çocuklarımızı; kimlikli, karakterli ve sportif bir gençlik olmasını sağlayacağız." dedi.

Kayak merkezimizin şehirde bir merkezinin olması için bir proje geliştirdiklerini aktaran Valimiz Ayhan, "Kışın Yıldız Dağı’nda yazın da Kış Sporları Eğitim Merkezi’nde kayak eğitimi vererek çocuklarımızı zinde olmasını ve kayak sporuyla irtibatlarının kopmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Burasını çok aktif ve etkin şekilde kullanıyoruz. Salgın kurallarına uygun şekilde çocuklarımız eğitim alıyor. Burada ki teorik eğitimler, Yıldız Dağı Kayak Merkezi’nde pratik eğitimler devam edecek." diye konuştu.

Valimiz Salih Ayhan sözlerine şöyle devam etti: "Burada ki çocukların önemli bir özelliği var. Binlerce çocuk içinden seçildi. Yaklaşık 64 çocuğumuz burada eğitim aldıktan sonra olimpik yarışlara katılacaklar. Büyük bir azim ve inanç var. Biz de Sivas Valiliği olarak sosyal projelerimizle birlikte bölge çocuklarımızın daha etkin şekilde dağı kullanmasını sağlayacağız. Herkes Yıldız Dağı Kayak Merkezi’ne evlatları gibi sahip çıkıyor. Sivas’ın geleceği olan çocuklarımızı bu dağda hazırlıyor. Çocuklarımıza başarılar diliyorum."